Natjecanje Reci multi u Beču

2 min čitanja
Jana Ribarić i Lara Heisinger iz Dvojezične nove srednje škole Veliki Borištof

Najbolje sudionike natjecanja će proglasiti 19. ožujka u Bečkoj vijećnici. Gradišćance su predstavljale dvije četrnaestogodišnje učenice Dvojezične nove srednje škole Veliki Borištof, Jana Ribarić iz Mjenova i Jana Heisinger iz Štamperka

Na finalnom saveznom natjecanju »Reci multi« krajem veljače u Internacionalnoj gimnaziji u bečkoj Neustiftgasse sudjelovale su i dvije četrnaestogodišnje učenice Dvojezične nove srednje škole Veliki Borištof: Jana Ribarić iz Mjenova i Jana Heisinger iz Štamperka. 

Ućenice .4 razreda Dvojezične nove srednje škole Veliki Borištof su se natjecale u kategoriji četrnaestogodišnjaka. Diljem Austrije je na ovom natjecanju sudjelovalo 406 učenika iz sedam saveznih zemalja (samo iz Koruške i Vorarlberga se nijedan nije javio). Organizator je društvo »Gospodarstvo za integraciju« (Wirtschaft für Integration). U finalno natjecanje, u četiri finalna kola, dospjelo ih je 118 sudionika, a u grupi četrnaestogodišnjaka je u finalnom kolu bilo 24 sudionika. Natjecali su se u 45 jezika.

Jana Ribarić je za temu izabrala „Školski razvoj, politički razvoj kao i sudjelovanje mladih u odlukama“, a Lara Heisinger „Moja budućnost – naša budućnost“.

Najbolje sudionike će proglasiti 19. ožujka (10.00) u Bečkoj vijećnici. Za gradišćanskohrvatski je u žiriji bio zadužen Petar Tyran. Učiteljica Otilija Steiger je bila jako zadovoljna prezentacijom govora, jer „divičice da su se jako dobro prezentirale“/djevojčice su se jako dobro predstavile.
(Hrvatske novine)

Podijeli ovaj članak
Skip to content