Natjecanje Najljepša pomurska pisanica

2 min čitanja

U Keresturu će se natjecati učenici osnovnih škola zajedno s roditeljem ili starim roditeljem (učenik koji se prijavljuje na natjecanje može sa sobom povesti samo jednu odraslu osobu). Zadatak je izraditi pisanicu na licu mjesta običnim kistom i voskom, a zatim je obojiti crvenom bojom. Najljepše će pisanice  novčano nagraditi na temelju prosudbe ocjenjivačkog suda

Hrvatska samouprava Zalske županije objavljuje Poziv za obiteljsko natjecanje u izradbi tradicionalnih pomurskih pisanica pod naslovom „Najljepša pomurska pisanica“. Prijaviti se mogu učenici osnovnih škola zajedno s roditeljem ili starim roditeljem (učenik koji se prijavljuje na natjecanje može sa sobom povesti samo jednu odraslu osobu). Zadatak je izraditi pisanicu na licu mjesta običnim kistom i voskom, a zatim je obojiti crvenom bojom.

Izrada pisanica bit će 15. travnja u keresturskoj Osnovnoj školi Nikole Zrinskog, s početkom u 13 sati. Svaki natjecatelj treba sa sobom ponijeti pet kuhanih jaja, a o drugim potrepštinama će se pobrinuti organizator. Ocjenjivački će sud vrednovati najljepše i najizvornije izrađene pisanice. Najljepše će pisanice nagraditi na temelju prosudbe ocjenjivačkog suda. Za I. mjesto dodijelit će se nagrada vrijedna 15 tisuća, za II. mjesto 12 tisuća, a za III. mjesto 10 tisuća forinta.

Na natjecanje „Najljepša pomurska pisanica“ može se prijaviti do 8. travnja 2019. kod Marije Vargović, predsjednice Županijske samouprave, na telefonu 06 30 9000-854 ili na e-mail adresi: vargovicsmaria@freemail.hu.

(Beta / Hrvatski glasnik / MCC)

Podijeli ovaj članak
Skip to content