Nastava engleskoga za osnovnoškolce u Kotoru i Tivtu

2 min čitanja

Uz potporu projektu Hrvatske građanske inicijative, nastava će se ove godine održavati u prostorijama u prostorijama kotorske Mjesne zajednice u Škaljarima i Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi

Četvrtu godinu zaredom u Kotoru, a treću u Tivtu nastavlja se projekt koji je izuzetno važan za učenike osnovne škole koji imaju želju i potrebu da usavrše znanje engleskog jezika.
Taj projekt je nastao kao ideja profesorice Milene Pilastro Kovačić da se učenicima omogući besplatno pohađanje satova engleskog jezika. Profesorica Pilastro Kovačić dobila je apsolutnu potporu Hrvatske građanske inicijative da ovaj projekt realizira, a dokaz da je projekt itekako uspješan je to što se svake godine broj djece znatno povećava.
Hrvatska građanska inicijativa je dala potporu projektu upravo iz razloga što nisu svi roditelji u mogućnosti da djeci nakon školskih obveza omoguće profesora koji će s djetetom raditi i nakon sati provedenih u školskim klupama. Besplatna nastava tj. sati engleskog jezika koje će djeca pohađati su nešto što je već dulji vremenski period prepoznatljivo kako u Kotoru, tako i u Tivtu.
Moramo naglasiti da su dobrodošli svi učenici bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost. Veliki broj prijavljenih učenika je uvjetovao promjenu mjesta održavanja te se u Kotoru neće više održavati u prostorijama HGI –ja nego u prostorijama Mjesne zajednice u Škaljarima. U Tivtu će učenici i dalje dolaziti u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi.
(Radio Dux)

Podijeli ovaj članak
Skip to content