Napretkovi tamburaši u HKM Beč

1 min čitanja

Napretkova tamburaška grupa „AKroBiH“, njih šesnaest (juniori i seniori skupa), dali su svoj srdačan doprinos božićnom ugođaju i pokazali kako se lijepo tambure mogu uključiti i u liturgiju. Na svakoj misi bilo je oko dvije tisuće vjernika

 

 

Posljednju nedjelju božićnog vremena ili, narodnim jezikom na „Vodokršće“, sve tri svete mise u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Beču 13. siječnja zvučale su nešto drugačije nego inače.

Naime, na misama je dio božićnih pjesama svirala Napretkova tamburaška grupa „AKroBiH“. Njih šesnaest (juniori i seniori skupa), dali su svoj srdačan doprinos božićnom ugođaju i pokazali kako se lijepo tambure mogu uključiti i u liturgiju. Na svakoj misi bilo je oko dvije tisuće vjernika.
Glavna podružnica Beč, naravno, samo je jedan dio hrvatskog iseljeništva u Beču i jedno od više hrvatskih društava koja ondje djeluju. Ovim nastupom Napredak pokazuje svoju iskonsku ukorijenjenost, bliskost i brigu za svoje sunarodnjake, a pogotovo za mlade i njihov odgoj i školovanje.
S voditeljima liturgijskog i glazbenog života u HKM dogovoren je već i nastup Napretkovih tamburaša u tzv. „Dugoj noći crkava“ krajem svibnja. (http://hkdnapredak.com)

Podijeli ovaj članak
Skip to content