Najavljene srpanjske Hrvatske svjetske igre

2 min čitanja

 

5. HSI u Zagrebu organizira HSK, uz pokrovitelje projekta – Grad Zagreb, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske te supokrovitelje – Ministarstvo obrane, Hrvatski olimpijski odbor, Središnji državni ured za sport i Hrvatsku maticu iseljenika

 

U petak, 31. siječnja, na konferenciji za novinare najavljene su 5. Hrvatske svjetske igre koje će se održati u Zagrebu od 21. do 25. srpnja ove godine, u organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa, uz pokrovitelje projekta – Grad Zagreb, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske te supokrovitelje – Ministarstvo obrane, Hrvatski olimpijski odbor, Središnji državni ured za sport i Hrvatsku maticu iseljenika.

Cilj Igara je povezati mlade Hrvatice i Hrvate iz cijelog svijeta kroz sportska i brojna kulturna druženja te dati poticaj za njegovanje hrvatskog identiteta, povratak u Domovinu i buduća gospodarska ulaganja u Hrvatsku. U ovom najvećem amaterskom sportskom natjecanju mogu sudjelovati Hrvati i sve osobe hrvatskih korijena, neovisno o državljanstvu, vjeroispovijesti, materinjem jeziku ili pripadnosti nekom savezu, organizaciji, udruzi ili klubu. O popularnosti Igara svjedoči i podatak o stalnom porastu brojnosti sportova u kojima se sudionici natječu, ali i porast broj natjecatelja i država iz kojih dolaze.

Konferenciji su nazočili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport Tomislav Družak, zamjenik državnog tajnika Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Dario Magdić, ravnatelj Hrvatskih svjetskih igara Vinko Sabljo, mladi povratnik iz Njemačke i višegodišnji sudionik igara, sportski psiholog Lovro Ivošević  te članovi organizacijskog odbora.

Prijavnicu za natjecanje možete pronaći ovdje http://hsi-cwg.com/igre-2020/prijavnica/.

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content