Najava – ”Vratimo nadu zavičaju”

1 min čitanja

Šesta Kulturno-vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine pod geslom ”Vratimo nadu zavičaju” – Plehan, 25. svibanj 2024. Franjevački samostan na Plehanu i Napretkov dom u Derventi

Hrvatska matica iseljenika na inicijativu fra Stipe Karajice pokrenula je prije šest godina manifestaciju Kulturno-vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine pod geslom ”Vratimo nadu zavičaju”.

Manifestacija se priređuju s ciljem međusobnog povezivanja Hrvata u BiH s matičnom domovinom Republikom Hrvatskom i šire, upoznavanju zajedničke tradicije, kulture i nošnje, unapređenje kulturnih, obrazovnih, gospodarsko-socijalnih i drugih životnih zanimanja raseljenih bosansko-hercegovačkih Hrvata.

Pružanje potpore Hrvatima u BiH, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog, vjerskog i kulturnog identiteta temeljni je cilj ove manifestacije.

Do sada je manifestacija u suradnji sa lokalnim udrugama i društvima u BiH održana u Zagrebu, Jajcu, Livnu, Sarajevu i Rami. Šesta Kulturno-vjerska baština Hrvata BiH pod geslom ”Vratimo nadu zavičaju” održava se na Plehanu, 25. svibnja 2024. godine.

Lokacije: Franjevački samostan na Plehanu i Napretkov dom u Derventi.

Pozivamo vas da medijski pratite događanje ove godine posvećeno inicijatoru i velikom prijatelju koji više nije među nama, fra Stipi Karajici.

Podijeli ovaj članak
Skip to content