Nagradu Orlando dobili su Neva Rošić i Hrvatski barokni ansambl

2 min čitanja

U sklopu zatvaranja 65. Dubrovačkih ljetnih igara večeras je održan Opera gala koncert ispred Crkve sv.Vlaha.

Na 17 scenskih prostora, i sa gotovo 2000 umjetnika iz zemlje domaćina i desetak zemalja svijeta, u 45 je dana prikazano ukupno 79 programskih izvedbi, između kojih su i dvije premijere ”Romeo i Giulietta” i ”Dundo Maroje”, dok je treća bila baletna praizvedba  ”Opasne veze”. Program Igara pratilo je 60 tisuća gledatelja te 170 akreditiranih novinara i fotografa iz zemlje i svijeta.
U sklopu zatvaranja 65. Dubrovačkih ljetnih igara večeras je održan Opera gala koncert ispred Crkve sv.Vlaha. Nastupila je Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Iva Lipanovića, s vodećim svjetskim baritonom Željkom Lučićem i sopranisticom Lanom Kos.
Program je u cijelosti bio posvećen Giuseppeu Verdiju, jednom od najvećih opernih skladatelja svih vremena. Izvedeni su uvertira opere Moć sudbine (La forza del destino), baletna glazba iz opere Macbeth, dok je bariton Željko Lučić izveo ariju Eri tu iz Krabuljnog plesa (Un ballo in maschera), O prodi miei iz Nabucca i ariju kralja iz opere Macbeth, a Lana Kos ariju Violette E strano iz Traviate. Skupa su izveli duet Madamigella Valéry također iz Traviate.
Nakon gala koncerta predstavnici stručnog žirija proglasili su ovogodišnje dobitnike nagrada Orlando. To su glumica Neva Rošić za ulogu dadilje u predstavi Romeo i Giullieta, te Hrvatski barokni ansambl. Orlanda im je uručio ravnatelj HRT-a Goran Radman.

Izvor: Dubrovnik.net

Podijeli ovaj članak
Skip to content