Nagrađeni radovi izloženi u OŠ Zadarski otoci

2 min čitanja

Na izložbi, koja će trajati do 9.svibnja, predstavljeni su radovi učenika od 1. do 8. razreda, a 18. kolovoza ponovno će se održati izložba nagrađenih radova ovogodišnjeg natječaja ISERLOHN-ZADAR 2014. u Gradskoj knjižnici Zadar

U OŠ Zadarski otoci u Zadru, 23. travnja, povodom 20. državnog natjecanja iz njemačkog jezika postavljena je izložba nagrađenih likovnih radova djece iz Hrvatske i djece hrvatskih iseljenika iz cijeloga svijeta. Tema ovogodišnjeg natječaja ISERLOHN-ZADAR 2014. bila je Slikam te pjesmo od slavonskog bećarca do dalmatinske klape. Na natječaj se javilo oko 500 djece iz Italije, Njemačke, Švicarske, Australije, Čilea i drugih zemalja. Likovni natječaj traje već 14 godina a njegovi inicijatori i organizatori su Ankica i Ante Karačić. Bračni par umjetnika potječe iz Iloka, a danas žive i rade u njemačkom gradu Iserlohnu.
Na izložbi su predstavljeni radovi učenika od 1. do 8. razreda. Nagrađeno je 52 učenika čiji su radovi izloženi u holu škole Zadarski otoci. Izložba će trajati do 9. svibnja.
Na svečanom otvaranju učenici 4. b razreda, pod vodstvom učiteljice Jasminke Bašić, vodili su program s pjesmom i riječju. Ravnatelj Davor Barić pozdravio je sve prisutne uzvanike, a učiteljica Željka Diklan, nositeljica i pokretač ovog projekta u školi, predstavila je Karačiće i istaknula vrijednost njihova projekta.
Nagrađeni učenici zadarske škole osvojili su nagrade u starosnoj skupini od 1. do 4. razreda. To su : Lucija Lemić, Mia Erstić, Barbara Brčić, Gabriela Bozanić i Roko Marić. Učenicima su tom prigodom dodijeljena priznanja. Gošći iz Rima, Giuliji Verdat, koja je osvojila 4. mjesto u starosnoj skupini od 5. do 8 razreda, priznanje je uručeno na zadarskoj priredbi.
U zabavnom programu članovi KUD-a Donat otplesali su nekoliko tradicionalnih plesova zadarskog kraja.
U Zadru će se 18. kolovoza ponovno održati izložba ovih nagrađenih radova u Gradskoj knjižnici Zadar. Izložba će biti otvorena do 31. kolovoza 2014.
(Hrvatski glas Berlin)

Podijeli ovaj članak
Skip to content