Nagrađen Ištvančićev dokumentarac

2 min čitanja

Film “Sve je bio dobar san” dobio je nagradu za najbolji povijesni dokumentarni film u kategoriji dugometražnih dokumentarnih filmova (preko 60 minuta) na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u otočkom mjestu Castellorizo u Grčkoj

Dokumentarni film “Sve je bio dobar san” redatelja Branka Ištvančića dobio je nagradu za najbolji povijesni dokumentarni film u kategoriji dugometražnih dokumentarnih filmova (preko 60 minuta) na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma “Beyond the Borders” (“Preko granica”) koji se održavao od 28.08. do 03.09.2016. u otočkom mjestu Castellorizo u Grčkoj.
Ovaj festival s naglaskom na suvremenoj povijesti koji su osnovali mladi grčki povjesničari ima za cilj postati mjesto okupljanja grčkih i stranih filmskih autora kako bi promovirali svoje radove i mogli stvoriti mogućnosti za suradnju na međunarodnim koprodukcijama. Nagrađeni i nominirani filmovi će nakon festivala imati svoje dodatne projekciju u SAD-u i Australiji. Festivalu i nagradama za najbolje filmove pokrovitelj je grčki državni parlament.
Pokretači projekta su autor filma Branko Ištvančić i producent Antun Ivanković. Tijekom ove godine film je prikazivan u digitaliziranim kino dvoranama diljem Hrvatske, izazvao je veliki interes, a pogledalo ga je preko 8000 gledatelja, što je izniman rezultat za jedan domaći dokumentarac. Film je premijerno prikazan 17. veljače 2016. godine u prepunoj dvorani kina Europa u Zagrebu.
Nakon što je uvršten u deset finalista u konkurenciji za uglednu nagradu URTI Grand Prix for Autor’s Documentary u Francuskoj, film je nagrađen na ovogodišnjem festivalu hrvatskog katoličkog filma Trsat u Rijeci nagradom Grand Prix za najbolji film festivala, Nagradom za najbolju režiju i Nagradom za najbolju glazbu.
(www.laudato.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content