Nagrađen biografski film o Nenadu Bachu

1 min čitanja

Biografski film Sve je zauvijek/Everything is osvojio je dvije ugledne međunarodne filmske nagrade u Houstonu na 47. World Fest International Film Festivalu. Film je osvojio Platinastu Remi-nagradu/Platinum Remi Award za dokumentarni film i koncertnu izvedbu

Prošli tjedan hrvatsko-američki skladatelj, pjevač i autor Nenad Bach http://nenadbach.com bio je predstavljen u australskim novinama, među ostalim zbog humanitarne pomoći žrtvama tajfuna na Filipinima.
Biografski film o Nenadu Bachu “Sve je zauvijek”/Everything is Forver 13. travnja osvojio je dvije ugledne međunarodne filmske nagrade u Houstonu na 47. World Fest International Film Festivalu https://worldfest.org/calendar. Film je osvojio Platinastu Remi-nagradu/Platinum Remi Award za dokumentarni film i koncertnu izvedbu.
Petnaest godina života Nenada Bacha na filmskom platnu prikazao je redatelj Victor Zimet, a producirala ga je američka spisateljica Stephanie Silber, oboje iz producentske kuće Home Team Productions http://www.hometeamproductions.tv iz New Yorka. Jedan od Nenadovih prijatelja, David Byler, osma generacija američkih Hrvata, također je sudjelovao na svečanosti.
Međunarodni filmski festivalu u Houstonu prvi je od četriri filmska festivala do sada na kojima je “Everything is Forever” ušao u službenu konkurenciju. Postoje naznake da bi takvih uspjeha moglo biti i ubuduće.

Podijeli ovaj članak
Skip to content