Nagrada Mini Metron Adrijani Markon Jurčić

2 min čitanja

Kulturnu omladinsku nagradu Mini Metron za 2021. godinu primila je čelnica Udruge Obzor za kreativni razvoj djece i mladih

 

U Hrvatskom centru u Beču su srijedu navečer, 29. lipnja dodijelili su kulturnu omladinsku nagradu MiniMetron za 2021. godinu. Primila ju je Adrijana Markon Jurčić, koja je čelnica Udruge Obzor za kreativni razvoj djece i mladih.

Ova nagrada je veliko veselje i čast za tako malu udrugu kao što je to Obzor, jer se time vidi, čuje i priznaje njen rad kao kvalitetan, kazala je Adrijana Markon Jurčić. Ovo je i nagrada za roditelje, koji su kroz dvije godine korone ali i prije svoju djecu uporno vodili na termine u Centar. Uvijek petkom popodne, kada za mnoge obitelji već počinje vikend, kaže Markon Jurčić.

Udruga Obzor ne nudi klasične tečajeve hrvatskoga jezika za djecu nego djecu pridobiva različitim tematskim radionicama. Kroz iskustvo i komunikaciju a isto tako kroz kreativni rad djeca uče hrvatski jezik, objašnjava Markon Jurčić. Svaki petak se tri pedagoginje bave s djecom starosti od dvije do 14 godina. Najvažnije je da se djeci to sviđa, naglašava Markon Jurčić.

Djeca koja sudjeluju u programu Obzora u srijedu su imala i završnu priredbu, a Marco Blascetta i Filip Tyran su ih pratili glazbom. Djeca su recitirala, pjevala i predstavljala priče za djecu. Radionice Obzora opet će početi na uličnoj fešti Hrvatskoga centra početkom listopada.

Tekst i foto https://volksgruppen.orf.at/hrvati/stories/3162918/ Prijevod: dšš

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content