Nagrada Femme de Cinéma u Les Arcsu Antoneti Alamat Kusijanović

2 min čitanja

Redateljica je nagradu osvojila za svoj uspješan dugometražni igrani prvijenac Murina, koji se na Les Arcu prikazuje u službenom natjecateljskom programu

 

Festival europskog filma Les Arcs https://lesarcs-filmfest.com/en, koji se u skijaškom resortu u Alapama odvija do 18. prosinca, odao je priznanje redateljici Antoneti Alamat Kusijanović nagradom Femme de Cinéma za film ‘Murina’ koji se prikazuje u glavnom natjecateljskom programu festivala. Festival nagradu dodjeljuje devetu godinu zaredom, a namijenjena je filmašicama koje su posebno doprinijele svijetu filma.

“Zbog činjenice da su žene još uvijek nedovoljno zastupljene u određenim područjima filmskog stvaralaštva, cilj ove nagrade je podizanje svijesti u medijima, među profesionalcima te u široj javnosti o talentima iznimnih filmašica. Naslijedivši Jasmilu Žbanić, Lucie Borleteau, Malgorzatu Szumowsku, Iram Hacq, Claire Burger, Sarah Gavron i Agnieszku Holland; Antoneta Alamat Kusijanović pridružit će se popisu redateljica ovjenčanih nagradom “Sisley/Les Arcs Femme de Cinéma””, poručuju s Festivala europskog filma Les Arcs.

Antoneta Alamat Kusijanović Nagradu Femme de Cinéma je osvojila za svoj uspješan dugometražni igrani prvijenac Murina, koji se na Les Arcu prikazuje u službenom natjecateljskom programu.

Primivši nagradu, redateljica se u emotivnom govoru osvrnula na svoj trnovit, ali plodonosan put s Murinom te je iznijela svoje misli o tome što znači biti žena u svijetu filma te na taj način poslala jaku poruku svim mladim ženama. Opširnije https://havc.hr/infocentar/novosti/antoneta-alamat-kusijanovic-osvojila-nagradu-femme-de-cinema-u-les-arcu

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content