Nagrada Europski građanin mladim inovatorima iz HUKI-ja

2 min čitanja

HUKI s projektom LEAP Summit dobitnik je ovogodišnje nagrade Europski građanin. Riječ je o mladim inovatorima koje su nominirali zastupnica Ivana Maletić i zastupnik Ivica Tolić

HUKI s projektom LEAP Summit dobitnik je ovogodišnje nagrade Europski građanin. Riječ je o mladim inovatorima koje su nominirali zastupnica Ivana Maletić i zastupnik Ivica Tolić, priopćeno je iz Kluba zastupnika EPP-a.
“Drago nam je da se inicijative mladih u području razvoja poduzetničkih projekata prepoznaju kao prioritet ne samo na EU razini nego i u Hrvatskoj. Mladi mogu pokrenuti velike projekte i promijeniti lokalne zajednice i cijelo društvo, stvarajući time pretpostavke za snažniji razvoj i napredak. Sigurni smo da će ovo priznanje biti vjetar u leđa mladima okupljenim u udruzi HUKI koji će nastaviti s organiziranjem događaja na kojima se razmjenjuju znanja i iskustva te pomaže mladim poduzetnicima i inovatorima da dobiju potrebnu podršku i brže se razvijaju. Ovom nagradom motiviramo mlade poduzetnike i inovatore za razvoj novih uspješnih inicijativa i projekata”, ističu iz Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije (HUKI).
S LEAP Summitom žele, kažu, osigurati perspektivnu budućnost svim mladima i budućim generacijama koje dolaze te Hrvatsku pozicionirati kao centar znanja, inspiracije i poduzetničkih inicijativa u Europi. Nagrada Europski građanin“ predstavlja iznimno važno priznanje za nas i veliku motivaciju za ostvarivanje još boljih rezultata u budućnosti”, poručuju.
Nagradu “Europski građanin” od 2008. dodjeljuje Europski parlament kao priznanje za iznimna postignuća u promicanju boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica te olakšavanje prekogranične i transnacionalne suradnje unutar Europske unije. (HRT)

Podijeli ovaj članak
Skip to content