Nadbiskup Eterović stigao u Berlin

1 min čitanja

Nikola Eterović je prošle godine imenovan za apostolskog nuncija, predstavnika Svete stolice u Njemačkoj. U berlinskoj St. Hedwig katedrali bio pozdravljen i pjesmom na hrvatskom jeziku u izvedbi Zbora mladih HKM Berlin, a nedavno je u crkvi Sv. Sebastiana s Hrvatima koji žive u Berlinu slavio polnoćku

Klaus Wowereit, gradonačelnik njemačkog glavnog grada primio je u Rotes Rathausu, gradskoj vijećnici nadbiskupa Nikolu Eterovića, novog papinog nuncija u Njemačkoj. Kako stoji u obavijesti za medije, Wowereit je tim povodom izjavio kako se “vrlo raduje budućoj plodnoj suradnji s Eterovićem.
Podsjećamo, Nikola Eterović je 21. rujna 2013. godine imenovan za apostolskog nuncija, predstavnika Svete stolice u Njemačkoj. Eterović je u od 1980. godine u diplomatskoj službi Vatikana. Između ostalog, bio je predstavnik Vatikana u Španjolskoj, Ukrajini i Nikaragvi.
Dolaskom u Berlin, Nikola Eterović je u berlinskoj St. Hedwig katedrali bio pozdravljen i pjesmom na hrvatskom jeziku u izvedbi Zbora mladih Hrvatske katoličke misije Berlin, a nedavno je u crkvi Svetog Sebastiana, zajedno s Hrvatima koji žive u Berlinu, slavio i božićnu misu polnoćku.
Sve u svemu, od Hrvata do berlinskog gradonačelnika, lijepa dobrodošlica novom papinskom nunciju Nikoli Eteroviću.
(Hrvatski glas Berlin)

Podijeli ovaj članak
Skip to content