Nacionalna konvencija HBZ-a

1 min čitanja

Najveća i najutjecajnija hrvatska iseljenička organizacija Hrvatska bratska zajednica ove 2023. organizira svoju Nacionalnu konvenciju. 26. Nacionalna konvencija HBZ-a, trebala  bi se održati u Clevelandu od 24. do 26. rujna.

Konvencija će se održati u samom središtu Clevelanda u  hotelu Cleveland Marriott Downtown (Key Tower). Ovo najvažnije okupljanje predstavnika odsjeka HBZ-a. koje se događa svake četiri godine, smješteno je Cleveland i zbog niza kulturnih i turističkih atrakcija koji ovaj, nekada izrazito industrijski grad, danas nudi.

Ciljevi konvencije bit će pomoć u oblikovanju poslovnog plana HBZ-a kao i određivanje smjera razvoja organizacije u narednom četverogodišnjem razdoblju. Članovi konvencije izabrat će nacionalne odbornike koji će voditi HBZ kao i nadzorna tijela.

Izborni proces za izbor delegata konvencije počinje u travnju. Svi kandidati za delegate predlažu se na travanjskim sjednicama odsjeka. Na svakih dvjesto aktivnih članova odsjek ima pravo izabrati jednog delegata pri čemu je osnova za utvrđivanje broja članova broj iz siječnja 2023. Odsjeci s manje od dvjesto članova bit će od strane Izvršnog odbora spojeni s drugim odsjecima za izbor delegata koji će predstavljati „kombinirane“ odsjeke.

Izvor: HBZ / Zajedničar

Tekst: HMI

Slika: Wikimedia CC 

Podijeli ovaj članak
Skip to content