Na Gold Coastu niče crkva Sv. Leopolda Mandića

2 min čitanja

Zgradu crkve grade hrvatski vjernici svojim dobrovoljnim radom i uz donacije Hrvata Canberre, Geeloga, Brisbanea i Sydneyja

Pri kompleksu Hrvatskog centra na Gold Coastu, a na adresi Nerang Broadbeach Rd., Cararra, niče nova zgrada hrvatske katoličke crkve Sv. Leopolda Mandića.
Grade je hrvatski vjernici svojim dobrovoljnim radom i uz donacije Hrvata Canberre, Geeloga, Brisbanea i Sydneyja.
Nakon duljeg dogovaranja između Hrvatskog sportskog centra koji je ustupio zemljište i Crkvenog odobra Sv. Leopolad Mandića, u lipnju prošle godine postavljen je kamen-temeljac. Gradnjom su se rado prihvatili članovi hrvatske zajednice Gold Coasta, a do sada je crkvena zgrada već stavljena pod krov i vrše se završni unutarnji radovi.
Ovu plemenitu akciju pozdravili su i Hrvati u ostalim australskim gradovima, tako su donacije od po 3000 AUD stigle iz Canberre i Geelonga i 30.000 AUD od Hrvatskog kluba Rochlea iz Brisbanea.
Sredinom travnja, točnije 15. travnja Hrvatsko-karlovacko društvo Sydney i HD “Sydney” u društvenim prostorijama HD “Sydney” organiziraju humanitarni ručak, čiji sav prihod ide u korist izgradnje crkve na Gold Caostu. Osim toga, poznata poslovna kompanija “Boka Aluminium and Doors” iz Sydneyja donirala je vrata i prozore. Za svaku pohvalu je i humanost Pere Puljića, predsjednika Crkvenog odbora i njegove tvrte koji su glavni donatori u izgradnji ovog velebnog zdanja.
Na odaziv ljudi na radne akcije ponosna je i Senka Simić, dopredsjednica Crkvenog odbora.
Ovih dana postavljen je i plafon, a predstoje još mnogo rada električara, vodoinstalatera, ličilaca…, kazao Slavko Maletic, dopredsjednik HSC-a Gold Coast. Dopredsjednik je zahvalio i fra Davoru Dominoviću koji služi svete mise i pruža moralnu potporu i blagoslov u radu.

Tekst: Franjo Harmat; Foto: Senka Simić

 
Podijeli ovaj članak
Skip to content