Na FesKK-u nagrađeno reprint -izdanje tivćanskog HNV-a

2 min čitanja

 

Među ostalima, međunarodni žiri je nagradio HNV TIVAT za vrijedno reprint-izdanje stare knjige koja ima obilježje neprolazne vrijednosti, Lectionarium et Pontificale Catharense 1166 autorice Lenke Blehove Čelebić. Žiri grada domaćina također je za to izdanje nagradio istu autoricu

 

U prostorijama Staklene galerije Kulturnog centra ,,Nikola Đurković” održan je II. Festival knjiga – humanistike, nauke i umjetnosti u Crnoj Gori, FesKK ,,Pazi što čitaš“, pod pokroviteljstvom Općine  Kotor, u organizaciji JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, a po licenci izdavačke kuće HERAedu iz Beograda, u periodu od 6.9. do 8. 9.

U okviru programa trećeg festivalskog dana organiziran  je Okrugli stol na temu ,,Pismenost danas – elementarna, akademska, digitalna”, kao i prezentacija tri izdanja koji su se našli na FesKK-u. Festival je zaokružen dodjelom priznanja autorima i izdavačima.

Okruglim stolom, koji je održan u Multimedijalnoj dvorani  Kulturnog centra, obilježen je Međunarodni dana pismenost, a ujedno ovim događajem Gradska biblioteka i čitaonica Kotor započela je program obilježavanja 70 godina od osnivanja. 

Internacionalni žiri i žiri grada domaćina, dodijelio je nagrade u tri kategorije: priznanje za knjigu koja ima trajnu vrijednost ili ostvaruje važan znanstveni doprinos, za knjigu koja doprinosi inovativno-obrazovnoj praksi i za vrijedno reprint izdanje stare knjige koja ima obilježja neprolazne vrijednosti.

Među ostalima, međunarodni žiri je nagradio HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE TIVAT za vrijedno reprint izdanje stare knjige koja ima obilježje neprolazne vrijednosti, Lectionarium et Pontificale Catharense 1166 autorice Lenke Blehove Čelebić. Žiri grada domaćina nagradio je za to izdanje istu autoricu.

Festival je svečano zatvorio direktor Kulturnog centra, Vladimir Bujišić.

Tekst i foto http://www.radiodux.me/

 

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content