Multikulturalni ljetni kamp za djecu u Vajskoj

2 min čitanja

Trodnevni ljetni kamp za djecu održan je za više od 40 učenika iz Vajske koji pohađaju izborni predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture kojima su se pridružili učenici iz Plavne

 

Trodnevni ljetni kamp za djecu održan je, od 30. lipnja do 2. srpnja, u Vajskoj i Baču za više od 40 učenika iz Vajske koji pohađaju izborni predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture kojima su se pridružili učenici iz Plavne. Uime Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji događaju je prisustvovala asistentica u obrazovanju pri HNV-u Nataša Stipančević.

Prva dva dana učenici su boravili u Šokačkoj kući u Vajskoj gdje su ih animatori Subotičkog oratorija upoznali s pravilima Oratorija i sv. Ivanom Boscom, a program je obuhvaćao razne igre, ples, kreativne radionice te „Vodeni dan“. Zadnjega dana organiziran je izlet u Bač i posjet župi sv. Pavla Apostola gdje su djecu dočekali vlč. Marinko Stantić i Kristina Ralbovsky s animatorima Oratorija „Don Bosco“ iz Bača.

Multikulturalni ljetni kamp organiziralo je Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji u suradnji s Fondacijom za razvoj hrvatske zajednice u Republici Srbiji „Cro-Fond“ i Hrvatskom kulturnom udrugom „Antun Sorgg“ iz Vajske, a uz financijsku podršku Lokalne samouprave Općine Bač i Pokrajinskog tajništva za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice u okviru natječaja za sufinanciranje programa i projekata očuvanja i njegovanja multikulturalnosti i međunacionalne tolerancije u AP Vojvodini u 2022. godini.

Tekst i foto https://hnv.org.rs/vijest/

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content