Mostovi kulture u Ljubljani

1 min čitanja

 

U glazbenom dijelu programa nastupaju Kristina i Marko Josić, pjevačka grupa „Fijolice“ te TO i solisti Osnovne glazbene škole „Kontesa Dora“ i tamburaškog društva „Dora Pejačević“ iz Našica. Svoje stihove čitat će članica HKD ljubljana Katica Pavkić Špiranec

 

Gostujuća Izložba Salona slavonskog figurativnog slikarstva „Isidor Kršnjavi“ Mostovi kultura održat će se 30. siječnja u  Centru Sonček Šiška u Ljubljani. Slovenskoj, ali i hrvatskoj publici predstavit će se pet slavonskih slikara: Goran Lukić, Tihomir Maroević, Jura Perković, Srečko Perković i Dinko Županović. Životopisi i poetika svih ovih slikara različiti su, ali sva petorica pripadaju samom vrhu slavonskog slikarstva i svaki svojim izričajem donosi u Sloveniju energiju hrvatske ravnice iz koje dolaze.

U glazbenom dijelu programa nastupaju Kristina i Marko Josić, pjevačka grupa „Fijolice“ te TO i solisti Osnovne glazbene škole „Kontesa Dora“ i tamburaškog društva „Dora Pejačević“ iz Našica. Svoje stihove čitat će članica HKD ljubljana Katica Pavkić Špiranec.

 

Program https://www.hdl.si/wp-content/uploads/2020/01/MOSTOVI-KULTURA-program.pdf

Katalog https://www.hdl.si/wp-content/uploads/2020/01/KATALOG-za-LJUBLJANU.pdf

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content