Mostarskom studentskom domu donacija mađarske Vlade

1 min čitanja

Mađarska vlada donirala je 102.000 KM za završetak drugog kata Studentskog doma Dompes u Mostaru. Tim povodom je 500 Mađara posjetilo dom gdje ih je ugostio Iko Skoko

Mađarska vlada donirala je 102.000 KM za završetak drugog kata Studenskog doma Dompes u Mostaru. Tim povodom je 500 Mađara posjetilo dom gdje ih je ugostio Iko Skoko i zahvalio Mađarima na donaciji. Mađarski su hodočasnici tim povodom posjetili i marijansko svetište u Međugorju. Dompes je projekt mostarskih franjevaca, koji su financirali donatori, čija je izgradnja počela u siječnju 2015. U rujnu 2017. godine hrvatski premijer Andrej Plenković otvorio je pučku kuhinju fra Didaka Buntića.

– Dvaput smo pomagali izgradnju DOMPES-a. Prvi put smo dali 4 milijuna forinti za izgradnju kuhinje, a drugi put 8 milijuna forinti za tri kompletne sobe, rekao je Soltesz Miklos, državni tajnik Ministarstva ljudskih resursa zadužen za crkve, manjine i civilno društvo. Dobra suradnja s bosanskohercegovačkim franjevcima razlog je zbog kojega su se odlučili na financijsku podršku DOMPES-u. No, kažu, Bosnu i Hercegovinu pomagali su i ranije.

U DOMPES-u već živi četvero studenata, a kapacitet je predviđen za njih 150. Osim smještaja, predviđena je Pučka kuhinja i Centar za dijalog.

(http://zornicanova.hu/)

Podijeli ovaj članak
Skip to content