Modna revija u Chicagu

2 min čitanja

Predsjednica Janice Subasic je najavila 90. obljetnicu postojanja iduće godine, odnosno zalaganja i odricanja hrvatskih žena u dijaspori kako bi pomogle onima u domovini koji su u potrebi 

I ove godine, 28. listopada Udruga Hrvatska žena – grana br. 1 iz Chicaga nije razočarala okupljene članice na godišnjoj modnoj reviji u Chateau Ritzu u Nilesu (predgrađu Chicaga). Već 28. godinu zaredom Hrvatice su uživale u novim modelima koje su nosile.

Naime, bila je to najposjećenija revija otkako društvo postoji, kako je spomenula njezina predsjednica Janice Subasic. Ujedno je najavila sljedeće godine 90. obljetnicu postojanja, odnosno zalaganja i odricanja hrvatskih žena u dijaspori kako bi pomogle onima u domovini koji su u potrebi. Posebno je veliki doprinos ovih žena bio tijekom Domovinskog rata. 

Okupljene je pozdravio generalni konzul Bosne i Hercegovine Berislav Vujeva koji je i ove godine s ponosom promatrao svoju zgodnu suprugu dok korača modnom pistom. Generalna konzulica Republike Hrvatske Sanja Laković naglasila je koliko hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović cijeni rad ove udruge. Okupljene je ponovno pozvala da se odazovu projektu Središnjeg državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske kojem je cilj povezati Hrvate diljem svijeta. No naša generalna konzulica okušala se i u ulozi manekenke, a društvo na pisti pravila joj je unučica. Nosile su se kreacije modnih kuća Nieman Marcus, Alexandra Collections i Generation Bliss.

(mojahrvatska.vecernji.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content