Mobilnost studenata Sveučilišta u Zadru

1 min čitanja

Novim programom Europske unije Erasmus – plus, za ulaganje u obrazovanje, osposobljavanje u mlade i sport osigurano je oko 85 milijuna kuna.

Zahvaljujući Erasmusu u zimskom semestru je na zadarskom Sveučilištu bilo je upisano tridesetak stranih studenata, a nakon natječaja u proljeće dogodine domaći studenti moći nastaviti studij u Francuskoj, Španjolskoj, Italiji i Austriji, prenosi Radio Zadar.
Od iduće godine na snazi je ERASMUS – PLUS – novi program Europske unije za ulaganje u obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport.
Za njegovu provedbu u Hrvatskoj za 2014. osigurano je oko 85 milijuna kuna, a ta sredstva mogu povlačiti obrazovne i sportske ustanove i organizacije.
Inače program Erasmus, već se koristi i to prvenstveno za poticanje mobilnosti studenata, pripravnika i profesora. Na zadarskom Sveučilištu on se provodi od 2011. godine, a u ovome zimskom semestru upisano je 30- tak stranih studenata.
Isto tako, Sveučilište svake godine provodi natječaj na koji se javljaju domaći studenti zainteresirani za odlazak vani. Kako doznajemo iz Sveučilišnog Ureda za međunarodnu suradnju, interes je velik, a najčešće zemlje u koje se odlazi su Francuska, Španjolska, Italija i Austrija. Natječaj se očekuje na proljeće.

Izvor: eZadar

Podijeli ovaj članak
Skip to content