Mnoštvo stipendista hrvatskoga jezika stiže u domovinu svojih predaka

2 min čitanja

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske je za akademsku godinu 2023./24. dodijelio ukupno 500 stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj, za 308 kandidata – budućih polaznika Tečaja

Ovih dana je objavljena konačna Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2023./24. S ciljem učenja hrvatskoga jezika, upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te jačeg povezivanja i suradnje s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske je za akademsku godinu 2023./24. dodijelio ukupno 500 stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj, za 308 kandidata – budućih polaznika Tečaja. Nastava će se održavati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Sveučilište u Zagrebu), Filozofskom fakultetu u Splitu (Sveučilište u Splitu), Filozofskom fakultetu u Rijeci (Sveučilište u Rijeci), Filozofskom fakultetu u Osijeku (Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku), Sveučilištu u Zadru, Sveučilištu u Dubrovniku i Filozofskom fakultetu u Puli (Sveučilište u Puli).

O potpisivanju Ugovora o stipendiranju kao i o drugim pojedinostima vezanim uz odobrenu stipendiju kandidati izabrani temeljem ove Odluke bit će obaviješteni putem elektroničke pošte.

Čestitamo dobitnicima stipendije i pozivamo da tijekom boravka u domovini svojih predaka prate i kulturne programe Hrvatske matice iseljenika te da intenzivnije čitaju na hrvatskom jeziku njezine zanimljive serijske publikacije poput časopisa Matica.

Podsjetimo, u sveučilišnim centrima gdje će stipendisti učiti hrvatski jezik djeluju podružnice Hrvatske matice iseljenika kao što su Rijeka, Pula, Split i Dubrovnik…uz naš središnji ured HMI u Zagrebu – čija su vam vrata uvijek otvorena za razna kreativna druženja.

Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2023./24. nalazi se na ovoj poveznici.

Tekst: SDUHRH/HMI- V. K.

Podijeli ovaj članak
Skip to content