Misa za etničke zajednice u Ottawi

1 min čitanja

Na koncelebriranoj misi u katedrali Notre Dame sudjelovao je i župnik hrvatske župe Sv. Leopolda Mandića don Dinko Kalmar, kao i 12 župljana obučenih u narodne nošnje

U katedrali Notre Dame u Ottawi biskup Terrence Prendergast služio je 22. siječnja koncelebriranu misu domovinske zahvalnosti za etničke zajednice. Na koncelebriranoj misi sudjelovao je i župnik hrvatske župe Sv. Leopolda Mandića don Dinko Kalmar, kao i 12 župljana obučenih u narodne nošnje.

Biskup Prendergast je u propovijedi istaknuo kako je njegov prethodnik prije 30 godina započeo sa misama domovinske zahvalnosti kako bi i crkva kao i kanadsko društvo pokazala kako živi multikulturalizam. U crkvi su bile izvješene 52 zastave. U godini kada Kanada obilježava 150 godina konfederacije, katedrala obilježava 176 godina postojanja, svaka od prisutnih zajednica obilježava i slavi kako novu domovinu Kanadu a tako i jezik i tradiciju svoje prve domovine. Prvo misno čitanje, mlade župljanke Dominike Vuletić, bilo je na hrvatskom jeziku. Na misi su bili veleposlanica Matković i prvi tajnik Ljubica Berić.
(ca.mvep.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content