Misa za domovinu u Dublinu

2 min čitanja

Zboru pod vodstvom orguljaša Nikole Bezjaka pridružila se sopranistica Nela Šarić koju je na orguljama pratio Tomislav Košta, oboje iz Zadra. Misi je nazočila i zadarska dogradonačelnica Elvira Sterle. Nakon mise himnom Lijepa naša pozdravljena je domovina, nakon čega se nazočnima obratio hrvatski veleposlanik u Irskoj Ivan Mašina  

U dublinskoj crkvi Sv. Terezije 21. lipnja misu za domovinu predvodio je fra Ljubomir Šimunović, voditelj HKM London, uz koncelebraciju karmelićana o. Christophera i o. Michaela, koji u svojoj crkvi i samostanskim prostorijama od srpnja protekle godine velikodušno ugošćuju okupljanja hrvatske katoličke zajednice u nastanku. Bilo je to dvanaesto okupljanje uglavnom mlađih hrvatskih vjernika koji su novi početak posljednjih godina pronašli u Dublinu i okolici.
Zboru pod vodstvom orguljaša Nikole Bezjaka pridružila se sopranistica Nela Šarić koju je na orguljama pratio Tomislav Košta, oboje iz Zadra. Misi je nazočila i zadarska dogradonačelnica Elvira Sterle. Nakon mise himnom Lijepa naša pozdravljena je domovina, nakon čega se nazočnima obratio hrvatski veleposlanik u Irskoj Ivan Mašina, istaknuvši kako se služenje domovini čini izvrsnošću u svagdašnjim poslovima. Druženje je nastavljeno domjenkom u organizaciji hrvatskog veleposlanstva. Najavljeno je sljedeće misno okupljanje hrvatskih katolika u Irskoj za utorak, 5. srpnja u 18 sati u crkvi Sv. Terezije u Dublinu.
Uz pastoralnu skrb o Hrvatima u Ujedinjenom Kraljevstvu fra Ljubomir od srpnja protekle godine pastoralno skrbi i o Hrvatima u Irskoj. Od rujna ove godine očekuje se dolazak svećenika i utemeljenje Hrvatske katoličke misije u Dublinu što je ohrabrio i blagoslovio i papinski nuncij nadbiskup Charles John Brown za prijema u prigodi 25. obljetnice hrvatske neovisnosti u organizaciji hrvatskog veleposlanstva u Dublinu.
(IKA)
 

Podijeli ovaj članak
Skip to content