Međunarodna izložba pisanica u Galeriji grada Krapine i virtualno

1 min čitanja

Kao i prijašnjih, i ove se godine na izložbu odazvao veliki broj autora iz Krapinsko-zagorske i susjednih županija, kao i iz Slovenije, Srbije i Mađarske

 

Uz nadolazeći najveći kršćanski blagdan Uskrs, Galerija grada Krapine već tradicionalno priprema Međunarodnu izložbu pisanica. Ove godine po 25. put. Pisanice se osim u Galeriji, mogu pogledati i na virtualnoj izložbi na mrežnoj stranici i YouTube kanalu Pučkog otvorenog učilišta Krapina https://www.youtube.com/channel/UCQJ9CfqTltwmHDe5ZkMOGhA.

Kao i prijašnjih i ove se godine na izložbu odazvao veliki broj autora iz Krapinsko-zagorske i susjednih županija, kao i iz Slovenije, Srbije i Mađarske. Izlagači su djeca vrtićke dobi, osnovnoškolaci, umirovljenici, likovni umjetnici, umjetnici amateri, pojedinci koje se u slobodno vrijeme bave izradom pisanica. Pristupi izradi pisanica su različiti, od tradicionalnih načina do modernih izričaja.

Otvorenje izložbe u Galeriji je u petak, 1. travnja 2022. godine u 18,00 sati – od kada se može pogledati i virtualna izložba. U prigodnom glazbenom programu nastupit će Duo David i Josip – truba/klarinet. Izložba se u Galeriji može pogledati do 29. travnja 2022., radnim danom od utorka do subote od 10-13 sati. (culturenet.hr.)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content