Martinje u Berlinu

2 min čitanja

Nekoliko riječi prisutnima na zabavi uputio je i predsjednik Zajednice Damir Kozarić, a folkloraši su zapjevali i zaigrali zagorske pjesme i plesove i zaradili veliki pljesak zadovoljne publike

 

 

Na tradicionalnoj proslavi Martinja i ove je godine publika ispunila prostore Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice. Upravni odbor i članovi Zajednice, dobro su se pripremili za ovu priliku. Program je započeo s par riječi o tradiciji slavljenja Martinja i pripovjesti o svetom Martinu, koje su na hrvatskom i njemačkom jeziku izrekle simpatične djevojke Nikolina (Nina) i Natalija (Nana) Sučić.
Nekoliko riječi prisutnima uputio je i predsjednik Zajednice Damir Kozarić. Poželio je svima ugodnu zabavu, pozdravio članove drugih društava i udruženja te najavio kako će im se Zajednica skoro priključiti u krovnoj udruzi. Hrvatska kulturno umjetnicka i športska zajednica e. V. iz Berlina je najveca i medu najstarijim HZ-a u Europi osnovana 1.05.1984 godine.

Potom je pred publiku izašao folklor Zajednice. Predvođeni mladom Ankicom Prskalo, koja se nedavno vratila iz Biograda na Moru s dvotjedne obuke za voditelje folklora u organizaciji HMI, zapjevali su i zaigrali zagorske pjesme i plesove i zaradili veliki pljesak zadovoljne publike.
Prema tradiciji kršteno je mlado vino i zabava je dobila na zamahu. Plesalo se i pjevalo, kušali domaći specijaliteti, dobra vina i slasni kolači, isprobala se sretna ruka na tomboli, a zadovoljni gosti ostali su do zore.
Hrvatska kulturno umjetnička i sportska zajednica priprema uskoro i novu zabavu, ovaj put Dalmatinsko-ličku večer u subotu, 24. studenog u 20,00 sati, ulaznica je 10 eura a info telefon 0173 219 07 31

Tekst i fotografije: Sonja Breljak

Fotogalerija na http://www.hrvatskiglas-berlin.com

Podijeli ovaj članak
Skip to content