Martinje u Berlinu

2 min čitanja

Ume Veleposlanstva RH nazočila je Marica Jurić, ministar savjetnik. Srdačno pozdravljen, pojavio i ministar Gordan Grlić Radman sa suprugom Marijanom te Ivana Karanušić, diplomatska savjetnica u Veleposlanstvu RH u Berlinu

„Došel bu došel sveti Martin, on ga bu krstil, ja ga bum pil!“ Ovom kajkavskom pjesmom započela je 10. studenoga tradicionalna proslava Martinja, i inače najposjećenije zabave u Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici Berlin. „Dobro mi došel prijatelj„, zapjevala je i predsjednica ovog hrvatskog udruženja Karmen Meić, poželjevši dobrodošlicu svima te najavljujući program u kojemu je potom, kao prvi, nastupio mali folklor. Mali folklor, pokazalo se kao i uvijek do sada, vrlo uspješno vode i pripremaju Ankica Andrić i Ivonne Kiš. Potpomognuti glazbom i pjesmom Tomislava Gele i Dražena Podoljaka, folkloraši su dopratili „biskupa Martina“ pjevajući: „Veselo, veselo Zagorci, vesele naravni mi smo svi. Mi se znamo veseliti, Bog nas naj poživi!“
Ceremonija krštenja mladoga vina centralni je događaj večeri u kojem su sudjelovali folkloraši te ‘biskup Martin’ u liku Ivana Tušeka.
Bačvica netom krštenog mladog vina, zahvaljujući Zvonku Dužaiću, inače neposredno zaduženog za organizaciju večeri, i Željku Matiću koji je vodio licitaciju, prodana je Tomi Budimiru. Tijekom večeri svoj program je izveo i veliki folklor Hrvatske zajednice.
Uime Veleposlanstva RH nazočila je Marica Jurić, ministar savjetnik. Srdačno pozdravljen, pojavio i ministar Gordan Grlić Radman sa suprugom Marijanom te Ivana Karanušić, diplomatska savjetnica u Veleposlanstvu RH u Berlinu.
Za pripremu i provedbu tombole zaduženi su bili Mira Kiš i Zvonko Dužaić. Bilo je tu raznih nagrada: cvijeća, kućnih potrepština, ukrasa, bonova za večeru, karte za put u Hrvatsku… Prvu nagradu – pečenog odojka, dobila je Ivonne Kiš. (Hrvatski glas Berlin)

Podijeli ovaj članak
Skip to content