Martinić na World Voices: International Play Festivalu

1 min čitanja

Festival u New Yorku predstavlja devet trenutačno najzanimljivijih dramskih pisaca u svijetu, a Jugoistočnu Europu predstavljat će hrvatski dramski pisac Ivor Martinić s dramskim tekstom ‘Moj sin samo malo sporije hoda’

Na ovogodišnjem World Voices: International Play Festivalu, koji se održava od 27. do 30. travnja u New Yorku, sudjeluju i hrvatski dramski pisac Ivor Martinić i prevoditelj Tomislav Kuzmanović.
Festival World Voices predstavlja devet trenutačno najzanimljivijih dramskih pisaca u svijetu, a Jugoistočnu Europu predstavljat će hrvatski dramski pisac Ivor Martinić sa dramskim tekstom ‘Moj sin samo malo sporije hoda’. Koncertno čitanje drame koju je preveo Tomislav Kuzmanović režirat će američka redateljica Shira Milikowsky. Nakon koncertnog čitanja bit će upriličen razgovor autora sa publikom.
Festival organizira Američki PEN centar, a program se održava u Martin E. Segal Theatre Centru. Uz Hrvatsku na festivalu sudjeluju i dramatičari iz Japana, Izraela, Pakistana, Meksika, Čilea, Švedske, Indije i Južnoafričke Republike.
Ivor Martinić autor je dramskih tekstova kao što su ‘Ovdje piše naslov drame o Anti’ i ‘Drama o Mirjani i ovima oko nje’. Njegove drame postavljene su u Hrvatskoj i inozemstvu. Za svoj rad dobio je brojne nagrade.
(Culturenet.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content