Marin Čaveliš predstavnik HNV-a u Savjetu za dijasporu

1 min čitanja

Savjet za suradnju s iseljenicima formira Vlada Crne Gore, a predstavlja savjetodavno tijelo koje sudjeluje u kreiranju i provedbi Strategije, Akcijskog plana za realizaciju Strategije, kao i ukupnih aktivnosti suradnje s iseljenicima

Odbor HNV-a jednoglasno je odlučio da će predstavnik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore, odnosno Hrvatskog savjeta u Crnoj Gori u Savjetu za dijasporu, odnosno suradnju s iseljenicima biti Marin Čaveliš, koordinator Odbora za znanost i informatiku HNV-a, član HGD-a Kotor i HGI-ja. Čaveliš je i član Radne grupe za izradu prijedloga Nacrta zakona o izboru, upotrebi i javno isticanju nacionalnih simbola.
Savjet za suradnju s iseljenicima formira Vlada Crne Gore, a predstavlja savjetodavno tijelo koje sudjeluje u kreiranju i provedbi Strategije, Akcijskog plana za realizaciju Strategije, kao i ukupnih aktivnosti suradnje s iseljenicima. Njegovo formiranje je od izuzetnog značaja za područje iseljeništva. Pokraj predstavnika organa državne uprave, općina i drugih institucija i organizacija, u Savjet su predloženi i kandidati iz iseljeničkih organizacija, kao i iz reda istaknutih javnih osoba.
(Radio Dux)

Podijeli ovaj članak
Skip to content