Majčin dan u Kelkheimu

2 min čitanja

Župnik fra Marinko Vukman srdačno je pozdravio sve nazočne, čestitao majkama njihov dan te izrazio radost da su na slavlju i mladi iz Međugorja predvođeni župnikom fra Marinkom Šakotom

Župa Main-Taunus/Hochtaunus organizirala je i ove godine proslavu Majčina dana u subotu, 30. travnja u Stadthalle u Kelkheimu. U bogatom programu u punoj dvorani sudjelovali su predškolci, zbor djece i mladih, kao i mali, srednji i veliki folkor te dječja plesna skupina župe, koja je svojom izvedbom sve oduševila.
Župnik fra Marinko Vukman srdačno je pozdravio sve nazočne, čestitao majkama njihov dan te izrazio radost da su na slavlju i mladi iz Međugorja predvođeni župnikom fra Marinkom Šakotom.
Pod vodstvom dipl. muzikologa, prof. Davora Markote, mladi su u zabavnom djelu izveli narodne, klapske i zabavne pjesme. U drugom djelu slavlja nastupio je i glazbeni sastav župe “Trio Rio”. Sav prihod od proslave namijenjen je za pomoć djeci u Majčinom selu u Međugorju. Ovom prigodom, kao i sutradan na misnim slavljima prikupljeno je 7000 eura.
Kroz program je vodila Smiljana Veselić-Vučina, a svim majkama i ženama župnik fra Marinko Vukman uručio je prigodne darove iz Svete Zemlje i Međugorja.
U nedjelju, 1. svibnja euharistijsko slavlje u Kelkheimu predvodio je župnik župe sv. Jakova apostola iz Međugorja fra Marinko Šakota u koncelebraciji s fra Marinkom Vukmanom. Svečanu svetu misu uljepšao je zbor mladih iz Međugorja svojim radosnim pjevanjem uz pratnju tamburaša.
Na kraju misnog slavlja zahvalio je fra Marinko Vukman mladima i njihovome župniku na dolasku i zajedničku proslavu Majčina dana te obiteljima koji su primili mlade u svoje domove. Međugorski župnik predvodio je te nedjelje misna slavlja i u Bad Homburgu i u Bad Sodenu.

Fotogalerija

Podijeli ovaj članak
Skip to content