Maestro Repušić bit će novi muzički direktor Državne opere u Hannoveru

2 min čitanja

Novu će dužnost preuzeti na početku sezone 2016/17. Naravno, njegov je kalendar do tada popunjen, a u njemu su u ovoj sezoni, na našu sreću, čak tri nastupa u Zagrebu. Već 23. listopada nastupit će u Majstorskom ciklusu HRT-a, a za pult Simfonijskog orkestra HRT-a ponovno će stati 18. travnja 2015.

Maestro Ivan Repušić bit će novi generalni muzički direktor (GMD) Državne opere u Hannoveru, objavila je uprava te važne njemačke operne kuće. Jedan od najboljih hrvatskih dirigenata u Hannoveru je od 2010. do 2013. već bio angažiran kao prvi kapelmajstor, a u međuvremenu je ostvario i niz zapaženih nastupa u Državnoj operi u Hamburgu, u Semperoperi u Dresdenu, uz stalna gostovanja u berlinskoj Deutsche Oper.
Uz čestitke maestru, napomenimo još kao primjer svima koji odlučuju o hrvatskoj kulturnoj politici i kadroviranju u našim kazalištima da je Repušićevo imenovanje objavljeno čak dvije godine unaprijed. Maestro Repušić, naime, novu će dužnost preuzeti na početku sezone 2016/17.
Naravno, njegov je kalendar do tada popunjen, a u njemu su u ovoj sezoni, na našu sreću, čak tri nastupa u Zagrebu. Već 23. listopada nastupit će u Majstorskom ciklusu HRT-a, a za pult Simfonijskog orkestra HRT-a ponovno će stati 18. travnja 2015. na koncertu ciklusa Lisinski subotom s Ivom Pogorelićem kao solistom, dok ga je Zagrebačka filharmonija angažirala za koncert 8. svibnja 2015. kada će ravnati izvedbom Mozartove Velike mise u c-molu.
(Večernji.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content