Mađarska turneja Brune Vlaheka

2 min čitanja

Hrvatski pijanist i skladatelj održat će četiri recitala, majstorski tečaj za studente klavira te snimanje za Radio Bartók. Nastupit će, između ostalog, u memorijalnom muzeju Franza Liszta kao i u Bartókovoj koncertnoj dvorani u Budimpešti, a izvest će djela D. Scarlattija, L. van Beethovena, I. Albéniza, F. Chopina, G. Ligetija i F. Liszta

Istaknuti hrvatski pijanist i skladatelj Bruno Vlahek održat će od 1. do 7. travnja koncertnu turneju po Mađarskoj koja uključuje četiri recitala, majstorski tečaj za studente klavira te snimanje za Radio Bartók.
Nastupit će, između ostalog, u memorijalnom muzeju Franza Liszta kao i u Bartókovoj koncertnoj dvorani u Budimpešti, a izvest će djela D. Scarlattija, L. van Beethovena, I. Albéniza, F. Chopina, G. Ligetija i F. Liszta.
Bruno Vlahek (Zagreb, 1986.) profilirao se u jednog od najistaknutijih glazbenika mlade generacije, kako na hrvatskoj tako i na međunarodnoj sceni. Uz osvrte na umjetničku svestranost, kritika ističe njegovu “fantastičnu virtuoznost” te “dubinu glazbene misli koja očarava publiku”. Diplomirao je u klasi Vladimira Krpana kao jedan od najmlađih studenata u povijesti Muzičke akademije u Zagrebu, poslijediplomske studije završio na Haute Ecole de Musique de Lausanne kod J.-F. Antoniolija i Hochschule für Musik u Kölnu kod Vasilija Lobanova, da bi se potom usavršavao kod legendarnog ruskog pijanista Dmitrija Bashkirova na Visokoj školi za glazbu kraljice Sofije u Madridu. Pobjednik je međunarodnih pijanističkih natjecanja Alexander Scriabin u Parizu 2010. i Ricard Viñes u Lleidi 2008., laureat EPTA-inog natjecanja Svetislav Stančić u Zagrebu 2007., kao i 6. međunarodnog pijanističkog natjecanja u Šangaju 2012. Nositelj je naslova Mladi glazbenik godine Zagrebačke filharmonije, dobitnik švicarske nagrade Paderewski, nagrade Yamahine zaklade u Madridu, memorijalne nagrade Pnina Salzman u Izraelu 2011, te nagrade Artists on Globe 2014. Za svoja postignuća primio je i počasnu nagradu španjolske kraljice Sofije.
(Culturenet.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content