Luki Skenderoviću nagrada na Malome Splitu

2 min čitanja
Luka Skenderović

Mali Split i HMI podružnica Split stari su suradnici. Imali su zajedničke turneje, a na Malom Splitu gostovali su pjevači iz hrvatskih zajednica susjednih zemalja

U Splitu se već 23 godine, dan nakon splitskog festivala lakih nota, održava i Mali Split pod umjetničkim vodstvom Jovice Škare. Festival okuplja djecu i mladež iz Splita i okolice, a nastup pjevača iz susjednih zemalja daje mu međunarodni karakter. Mali Split i HMI podružnica Split stari su suradnici. Imali su zajedničke turneje, a i na Malom Splitu su gostovali pjevači iz hrvatskih zajednica susjednih zemalja.
Ovogodišnji festival održan je na Prokurativama 8. srpnja. Sve sudionike primio je gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, a Na televiziji Jadran su dali intervju kao prave zvijezde.
U ime Hrvata izvan domovine i Zajednice Hrvata Vojvodine nastupio je Luka Skenderović iz Subotice skladbom Al’ sam rđav, te osvojio nagradu za najbolju tradicionalnu pjesmu. Luka je u Split došao u pratnji svog profesora Vojislava Temunovića i Tomislava Žigmanova, predsjednika Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.
Publiku i sudionike pozdravio je župan Zlatko Ževrnja, potporu je svojim obraćanjem dala i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić a kasnije se pridružio i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.
Festival je podijeljen na dva dijela. U prvom nastupaju najmlađi, a u drugom teenageri. Moto ovogodišnjeg festivala bio je Svi smo mi ljubav a festival promiče ideju zaustavljanja nasilja nad djecom.

Tekst: Branka Bezić Filipović

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content