Literarna nagrada „Fondazione Piccoli“

3 min čitanja

Zaklada „Agostina Piccoli“ osnovala je LITERARNU NAGRADU „FONDAZIONE PICCOLI, koja se dodjeljuje ostvarenjima na području kulture i umjetnosti, s temama povezanim s jezikom, tradicijom i poviješću moliško-hrvatske zajednice. Natječaj ostaje otvoren do 1. kolovoza 2024.

Izvor: FONDAZIONE PICCOLI

Nagrada je osnovana s ciljem da se približi i putem masmedija popularizira naša jezična, povijesna i kulturna baština te da se na taj način promiče zanimanje za našu zajednicu, s naglaskom na njezinom statusu posebne jezične manjine.

Vrste nagrada:

a. Literarna nagrada;

b. Nagrada „Mali umjetnik“.

Literarna nagrada

U obzir dolaze sva prozna djela (članci, studije, prikazi, novele, priče…) i poezija na moliško-hrvatskom jeziku. Prozna djela i poezije mogu biti napisani i na talijanskom i hrvatskom jeziku.

Nagrada „Mali umjetnik“

Nagrada se dodjeljuje djeci do navršene 12. godine. Na natječaj moguće je prijaviti se s likovnim i s literarnim ostvarenjima.

Ostali uvjeti natječaja:

a. Natječaj traje do 1. kolovoza 2024.

b. Natječaj je otvoren za sve.

c. U obzir dolaze djela koja nisu ranije objavljena ili izložena.

d. Na omotnici obavezno napisati za koju vrstu nagrade se natječete (literarnu ili nagradu “Mali umjetnik”). Uz djelo obavezno napisati ime, prezime i adresu te po potrebi dodatna objašnjenja ili opaske o djelu.

e. Radove poslati ili osobno dostaviti na adresu:

Fondazione “Agostina Piccoli”, Centro di Documentazione via Castello, 47, I-86030 Montemitro (CB)

f. Radovi se mogu poslati i elektroničkom poštom na adresu: fondazione.piccoli@gmail.com

Žiri za dodjelu nagrada

Odbor koji ocjenjuje i nagrađuje djela sastoji se od šestero članova. To su:

– predsjednica Zaklade „Agostina Piccoli“ iz Mundimitra;

– 3 predstavnika društava iz Filiča i Kruča;

– 1 stručnjak za hrvatski jezik;

– 1 stručnjak na pedagoškom polju.

Nagrade

Prva tri nagrađena autora dobit će odlikovanje.

Autor prvonagrađenog djela u kategoriji nagrade “Mali umjetnik” dobit će nagradu shodno svojoj dobi i interesima (npr. knjige, putovanje, pribor za informatiku i sl.). Nagrađeni radovi – i ostali izabrani – bit će objavljeni u zbirci literarnih ostvarenja, u izdanju Zaklade „Agostina Piccoli“.

Nakon dodjele nagrada Zaklada „Agostina Piccoli“ uzima pravo da prema potrebi raspolaže literarnim i likovnim ostvarenjima, a u svrhu promicanja zanimanja za život i kulturu moliškohrvatske zajednice.

Podijeli ovaj članak
Skip to content