Lika i Plitvička jezera i na pametnim telefonima

2 min čitanja

Područja Like i Plitvičkih jezera dobila su jednu od najsuvremenijih mobilnih turističkih aplikacija koja turistima na pet jezika omogućava sigurnije i lakše planiranje, kretanje i upoznavanje s ponudom i lokacijama na tom području

Područja Like i Plitvičkih jezera dobila su jednu od najsuvremenijih mobilnih turističkih aplikacija koja turistima na pet jezika omogućava sigurnije i lakše planiranje, kretanje i upoznavanje s ponudom i lokacijama na tom području, izvijestili su iz Turističke zajednice općine Rakovica.

Aplikaciju naziva Plitvička jezera, koja je među prvima za to područje, zajednički su osmislili Turistička zajednica općine Rakovica, Turistička zajednica općine Plitvička jezera i Nacionalni park Plitvička jezera, dok su tehnički dio i izrada povjereni tvrtki Plava tvornica iz Virovitice. Aplikacija je prilagođena za platforme iOS (iPhone i iPad) i Android mobile i tablet.

Plitvička jezera jedna su od najposjećenijih kontinentalnih destinacija s više od milijun turista iz cijelog svijeta godišnje te smo ovom mobilnom aplikacijom odlučili turistima pružiti sve što im je potrebno za lakši dolazak i boravak, a time ujedno slijedimo sve važniji rastući trend prisutnosti na digitalnim platformama, istaknula je direktorica Turističke zajednice općine Rakovica Mira Špoljarić.

S pristupačnim korisničkim sučeljem aplikacija je namijenjena svim posjetiteljima sa sadržajem na hrvatskom, engleskom, francuskom, talijanskom i njemačkom jeziku, te pregledom svih lokacija, ruta i ostalih zanimljivosti Nacionalnog parka i okolice, kao i svim servisnim informacijama koje su turistima potrebne u dolasku, odlasku i boravku. Sve to prate posebne naljepnice sa QR kodovima koje se ističu na objektima u tom području. (HRT)

Špoljarić napominje da se aplikacija dnevno osvježava pružajući nove informacije o bogatoj ponudi atrakcija, smještajnim objektima i idejama za aktivni odmor, uključujući atraktivne fotografije, kontaktne podatke za ambulante, ljekarne, policiju, banke, pošte, mjenjačnice, turističke agencije, benzinske postaje i druge ustanove.

Podijeli ovaj članak
Skip to content