Lektorat hrvatskog jezika i kulture otvoren u Bavarskoj

2 min čitanja

Osnivanju Croaticuma – Centra za hrvatski jezik i književnost na Sveučilištu u Regensburgu prethodilo je potpisivanje zajedničke izjave vezane uz uspostave lektorata hrvatskog jezika i kulture, koju su potpisali  ministar znanosti i obrazovanja RH Radovan Fuchs i rektor Sveučilišta u Regensburgu Udo Hebel

Prvi lektorat hrvatskog jezika i kulture u zemljama njemačkoga govornog područja – Centar za hrvatski jezik i književnost Croaticum, otvoren je u ovih dana, točnije 5. srpnja 2023., na Sveučilištu u Regensburgu u Njemačkoj. Osnivanje prvog Croaticuma Centra za hrvatski jezik i književnost u zemljama njemačkoga govornoga područja povijesni je iskorak za hrvatski jezik u slavistici na njemačkom govornom području, poručili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

„Uvjereni smo da će ta nova institucija pridonijeti suradnji između Njemačke, Bavarske i Hrvatske u svim područjima“. „Riječ je o Centru za jezik, ali jezik je ključ suradnje u svim područjima“, kazao je tim povodom hrvatski ministar znanosti i obrazovanja dr. sc. Radovan Fuchs.

Osnivanju Croaticuma – Centra za hrvatski jezik i književnost na Sveučilištu u Regensburgu prethodilo je potpisivanje Zajedničke izjave vezane uz uspostave lektorata hrvatskog jezika i kulture. Izjavu su prethodno u prosincu 2022. potpisali ministar znanosti i obrazovanja RH Radovan Fuchs i rektor Sveučilišta u Regensburgu Udo Hebel.

Tekst: Hina / HMI – V. K.

 

The gallery was not found!
Podijeli ovaj članak
Skip to content