Leda na Borštnikovim susretima u Mariboru

1 min čitanja

Predstava „Leda“ nastala je u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih te Kraljevskog pozorišta Zetski dom, Cetinje i Međunarodnog festivala Kotor Art, Kotor, Crna Gora

Predstava ‘Leda’ nastala po drami Miroslava Krleže, u režiji Anice Tomić i u dramaturškoj obradi Jelene Kovačić bit će izvedena u utorak, 22. listopada, na 48. Borštnikovim susretima u Mariboru koji se ove godine održavaju od 18. do 27. listopada.
„Leda“ je nastala u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih te Kraljevskog pozorišta Zetski dom, Cetinje i Međunarodnog festivala Kotor Art, Kotor, Crna Gora. „Leda“u kojoj glume Ksenija Marinković, Nataša Dorčić, Srđan Grahovac, Dejan Ivanić i Mirko Vlahović je dobila na ovogodišnjim Marulićevim danima nagradu Marul za predstavu cjelini, za najbolju režiju, Nataša Dorčić za najbolju glumicu te Frano Đurović, Anica Tomić i Jelena Kovačić za glazbeni koncept i izbor glazbe.
Na Borštnikovim susretima, najznačajnijem slovenskom teatarskom nacionalnom festivalu, Zagrebačko kazalište mladih ove godine gostuje u okviru međunarodnog programa kojeg još čine predstave iz Mađarske, Litve i Nizozemske.
(Culturenet.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content