Kulturni kolokvij studenata kroatistike iz Pečuha

2 min čitanja

Matica hrvatska Ogranak Pečuh, Katedra za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu i Hrvatski klub August Šenoa srdačno vas pozivaju na druženje uz predavanja studenata pod naslovom Studenti kroatistike predstavljaju Hrvatsku koje će se održati 5. prosinca u 18 sati u Hrvatskom klubu August Šenoa (Mađarska, Pečuh, ul. Esze Tamás br. 3)

 

U ovom zanimljivom programu predstavljamo kulturno povijesne znamenitosti Hrvatske s posebnim osvrtom na dvije regije i to Dalmaciju te Slavoniju i Baranju.

U predstavljanju sudjeluju: Leila Lowescher, Alisa Iljazović – studenti druge godine kroatistike sa Sveučilišta u Pečuhu.
Projekt Studenti kroatistike predstavljaju Hrvatsku nastao je na Katedri za kroatistiku pod vodstvom lektora Željka Predojevića, a kojim će studenti u svojim multimedijalnim predavanjima predstaviti hrvatske regije i ono po čemu su one prepoznatljive.
Tradicija, kulturna baština, delicije, glazba, festivali (…) samo su dio onoga što ćete slušati u njihovim izlaganjima.
Tema kojom otvaramo večer druženja jest Slavonija i Baranja. Zašto nam je ono što nam je tako blizu često najdalje? Što nam za ponuditi imaju susjedne regije otkrit će vam Alisa Iljazović šećući vas najznačajnijim gradovima i događanjima Slavonije i Baranje.
Nakon Alise, putovanje se nastavlja Hrvatskom pa će vas studentica Leila Lowescher u svom predavanju odvesti u Dalmaciju i upoznati vas s dalmatinskom obalom i predstaviti vam najljepše gradove koji su se ondje smjestili i koji su upisani na Unescovu Listu svjetske kulturne baštine. Želite li znati što ne smijete propustiti kada se uputite na ovaj dio Mediterana i Jadranske obale, dođite poslušati predavanje…

Vaši

Organizatori
Matica hrvatska Ogranak Pečuh,
Katedra za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu i
pečuški Hrvatski klub August Šenoa

POZIVNICA

Podijeli ovaj članak
Skip to content