Kultura Boke u Zadru

2 min čitanja

Na poziv organizatora sudjelovali su Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Adrijan Vuksanović, zastupnik Hrvatske građanske inicijative u Skupštini Crne Gore i Pavle Goranović, ministar kulture u prošlom sazivu Vlade Crne Gore

U Zadru je 29. i 30. travnja predstavljena kultura Hrvata Boke kotorske u Zadru, a u sklopu Dana Zadarske županije. Na poziv organizatora iz Crne Gore sudjelovali su Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Adrijan Vuksanović, zastupnik Hrvatske građanske inicijative u Skupštini Crne Gore i Pavle Goranović, ministar kulture u prošlom sazivu Vlade Crne Gore.

U okviru ove važne manifestacije promovirana je knjiga Zaljev svetaca i hrvatske kulture, autorice dr. Vande Babić, koja se dugi niz godina bavi Hrvatima Boke i kojoj ovo nije prvo ostvarenje na ovom polju. Osim nje, na promociji su govorili Zvonimir Deković u ime nakladnika, Pavle Goranović i Božo Vodopija. Ovom događaju su, između ostalih, nazočili su don Ivo Ćorić, Josip Lisac, predstavnici HKD Napredak i brojni drugi. U večernjim satima prikazan je film Boža Vodopije “Kad splasnu jedra”.

Delegacija je imala susrete s gradonačelnikom Zadra dr. Brankom Dukićem i njegovim suradnicima, kao i zamjenikom župana Šimom Vickovićem. Dogovoren je nastavak suradnje i konkretiziranje zajedničkih ideja. Očekuje se skori uzvratni posjet delegacije Grada Zadra.

(Radio Dux)

Podijeli ovaj članak
Skip to content