Koncert u Karlsruheu

1 min čitanja

Njemačko-hrvatska zajednica Karlsruhe organizira koncert hrvatske pijanistice Tonje Čuić u svečanoj dvorani dvorca Karlsburg u Karlsruhe-Durlachu

Njemačko-hrvatska zajednica Karlsruhe, prema obavijesti njene predsjednice Mirjane Diminić, organizira koncert hrvatske pijanistice Tonje Čuić, 27. siječnja u svečanoj dvorani dvorca Karlsburg u Karlsruhe-Durlachu.
Tonja Čuić (1989.), hrvatska pijanistica koja živi i radi u Karlsruheu. Svoje glazbeno obrazovanje započela u Zagrebu i master studije u Njemačkoj.
Dobitnica je brojnih nagrada tijekom studija, kao sto su Dekanova nagrada, Rektorova nagrada i nagrada Ministarstva za odgoj, obrazovanje i sport, kao i dvije druge nagrade na međunarodnim natjecanjima.
Nastupila je s Komornim orkestrom Hrvatske vojske pod vodstvom maestra Tomislava Fačinija, Zagrebačkim komornim orkestrom pod vodstvom Oresta Shourgota i Hrvatskim komornim orkestrom pod vodstvom Filipa Šljivca.

Godine 2012. počela se intenzivno baviti povijesnim instrumentima i bečkom klasikom te je upisala svoje druge postdiplomske studije u klasi profesora Kristiana Nyquista u Karlsruheu.
(Hrvatski glas Berlin)

Podijeli ovaj članak
Skip to content