Koncert HKD Pomurje

2 min čitanja

Nakon Murske Sobote, Petišovaca, Radenaca i Benice, koncert HKD Pomurje je organiziran u Kulturnom domu u Ljutomeru. Organiziran je uz pomoć Javnog fonda za kulturnu djelatnost Ministarstva kulture Republike Slovenije i Društva umirovljenika iz Ljutomera

Da bi što bolje prikazali hrvatski kulturni izričaj u kraju gdje djeluju, Hrvatsko kulturno društvo Pomurje zadnjih nekoliko godina organizira samostalne koncerte.
Nakon Murske Sobote, Petišovaca, Radenaca i Benice, koncert je organiziran 15. ožujka u Kulturnom domu u Ljutomeru. Organiziran je uz pomoć Javnog fonda za kulturnu djelatnost Ministarstva kulture Republike Slovenije i Društva umirovljenika iz Ljutomera.
U najavi programa koncerta, voditeljice Slavica Brkić i Janica Rumplin, predstavile su kulturno društvo i Folklorni ansambl koji je bio izvođač velikog dijela priredbe.
U tri plesne koreografije, autorice Sanje Bacinger, gledatelji su mogli vidjeti međimurske, zagorske i prekmurske plesove te originalne narodne nošnje tih krajeva. Samostalno su se predstavili tamburaši tamburaškim skladbama i vokalnom izvedbom njihova voditelja Zlatka Bacingera. Tamburaši su pratili Jasnu Vuradin Popovič koja se je predstavila s tri vokalne izvedbe.
Posebnu pozornost publike privukli su i recitatori: Ivan Kos s Krležinim: „Baladama Petrice Kerempuha“, Renata Lugomer Pohajda s pjesmama Dragutina Tadijnovića, te Sanja Bacinger s pjesmom Zvonimira Klemenčića: „Fala božek za Međimurje“.
Domaćini, tamburaška skupina »Bisernica«, predstavila se s nekoliko sjajnih tamburaških skladbi. Druženje je nastavljeno na zajedničkoj večeri u Domu umirovljenika Ljutomer.

Pogledajte fotografije i video clipove

Tekst: Đanino Kutnjak

Podijeli ovaj članak
Skip to content