Koncert božićnih pjesama u Petrovaradinu

1 min čitanja

Na susretu pod geslom “Božićno vrijeme u pjesmi i riječi” sudjelovali su pjevači, svirači, orguljaši, zborovi i recitatori, koji su se predstavili igrokazima i božićnim pjesmama i običajima. Sudjelovale su župe Srijemski Karlovci, Surčin, te HKPD “Jelačić” iz Petrovaradina s tamburaškim orkestrom

Na svetkovinu Bogojavljenja, 6. siječnja u crkvi Svetog Jurja u Petrovaradinu održan je tradicionalni četrnaesti koncert božićnih pjesama, susret svećenika, vjernika katolika i ljudi dobre volje.
Na susretu pod geslom “Božićno vrijeme u pjesmi i riječi” sudjelovali su pjevači, svirači, orguljaši, zborovi i recitatori, koji su se predstavili igrokazima i božićnim pjesmama i običajima.
Sudjelovale su župe Srijemski Karlovci, Surčin, te HKPD “Jelačić” iz Petrovaradina s tamburaškim orkestrom pod ravnanjem Stevana Moše i mješovitim zborom pod ravnanjem prof. Vesne Kesić Krsmanović. Izvođači su bili djeca, mladi, odrasli i stari, koji su duhovno obogatili više stotina posjetitelja.
Zaključujući svoju poruku biskup Gašparović je zahvalio svima sudionicima božićnog koncerta, kao i Radio Mariji na izravnom prijenosu.
Završetak susreta protekao je u zajedništvu razgovora i veselja uz prigodni domjenak u prostorijama Biskupskog ordinarijata i Centra za mlade Srijema. (IKA)

Podijeli ovaj članak
Skip to content