Kolovoška filmska radionica u Orašju

2 min čitanja

Organizator projekta je Centar za kulturu Orašje i Hrvatska matica iseljenika, a stručni voditelj, uz organizatorice Sanju Pejić i Nives Antoljak, je  Ivan Mokrović

  

27. DANI HRVATSKOG FILMA – IVO GREGUREVIĆ u Orašju, festival je u sklopu kojeg  se zadnji dan radionice prikazuje i film njenih sudionika. Cilj joj je da se mladi budući filmaši upoznaju s procesom stvaranja filma – od osmišljavanja ideje i pripreme rada na scenariju, preko pisanja i formatiranja scenarija, podjele uloga, glumačkih proba, snimanja uvježbanog pa sve do finalizacije i montaže snimljenog materijala i prikazivanja. Prije svega spomenutog, održava se i kratko teorijsko predavanje o filmu a polaznici su u sve dijelove procesa  aktivno uključeni.

Želja nam je okupiti Hrvate iz različitih dijelova svijeta, upoznati ih s hrvatskom kinematografijom i kulturnim i prirodnim znamenitostima Posavine te ostvariti važnih kontakata kao preduvjet budućih zajedničkih projekata.

Radionica će trajati od 26. do 31.kolovoza 2022. , a Hrvatska matica iseljenika i Centar za kulturu pokrivaju troškove seminara. Radionica će se održati u prigodnim prostorima u Orašju, a sudionici će biti smješteni u motelu Villa Aroma. Sudionici sami plaćaju troškove puta do Orašja ( BiH ).

Za sve obavijesti i prijavnice obratite se organizatoru radionice Nives Antoljak na e-mail: nives.antoljak@matis.hr,  uz kratki životopis. Organizator projekta je Centar za kulturu Orašje i Hrvatska matica iseljenika, a stručni voditelj, uz organizatorice Sanju Pejić i Nives Antoljak, je  Ivan Mokrović.

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content