Kolo Slavuj & Folklorelektro – kolectrified

1 min čitanja

Po objavljivanju prvih singlova Hajstra i Kaj mati u siječnju ove godine, koji su nastali u suradnji ansambla Kolo Slavuj s duom Folklorelektro, 22. 6. 2022. izašao je i album kolectrified. Izdavač je izdavačka kuća MENART u Zagrebu. Album sadrži 12 pjesama i objavljen je kao digitalno izdanje. Publici je dostupan na streamu ili downloadu.

kolectrified je nova i zajednička produkcija ansambla Kolo Slavuj i umjetničkoga dua iz Zagreba Folklorelektro, to su skladatelji Hrvoje Crnić i Boris Harfman, poznati kao producenti albuma LADO ELECTRO. Repertoar Kolo Slavuja odražava se u zrcalu elektronike i eksperimentalne elektronike, nove estetike, umjetničkoga izražaja i pristupa glazbi. Tako je nastala nova muzika kao simbioza ovih dvaju umjetničkih sadržaja i pristupa – narodni napjevi i elektronska muzika. Umjetnički duo Folklorelektro je također jako uspješno surađivao s Ansamblom narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado, i sada s narodnimim napjevima gradišćanskih Hrvata.

Video Hajstra je publici prvi put predstavljen u okviru 75. Hrvatskoga bala (online) 22.01.2022. i  sniman je u Beču (kamera: Štefan Domnanović) i Zagrebu (kamera: Hrvoje Crnić Boxer) pod režijom Folklorelektra.

Tekst i slika: Menart

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content