Književno popodne s Markom Dekićem u Kaćmaru

1 min čitanja

U programu sudjeluje skladateljica Nela Skenderović koja je uglazbila Dekićevu pjesmu «Na Bajskom prelu», što će je otpjevati Anett Balažić s polaznicima predmetne nastave hrvatskoga jezika kaćmarske osnovne škole

Hrvatska samouprava Kaćmara 28. veljače organizira književno popodne s Markom Dekićem koje će se održati u mjesnoj knjižnici, s početkom u 15,oo sati. Bit će riječi o stvaralaštvu toga hrvatskog pjesnika i o njegovoj najnovijoj zbirci «Pruži mi ruku».
U programu sudjeluje skladateljica Nela Skenderović koja je uglazbila Dekićevu pjesmu «Na Bajskom prelu», što će je otpjevati Anett Balažić s polaznicima predmetne nastave hrvatskoga jezika kaćmarske osnovne škole.
(Radio croatica)

Marko Dekić Bodoljaš, rođen 1937. godine u Santovu, slovi za najviše cijenjenog i najproduktivnijeg književnika, i po kvaliteti jednog od najprestižnijih suvremenih hrvatskih književnika u Mađarskoj. On piše u duhu hrvatskoga folklora mađarskih Hrvata te opisuje živu i svakodnevnu stvarnost u duhu romantičarskog narodnjaštva. Radio je kao učitelj, novinar i urednik, a član je Društva hrvatskih književnika i Saveza mađarskih književnika. Gostujući književnik je ovom prigodom čitao svoje pjesme, a o njegovom stvaralaštvu govorio je dr. Mijo Karagić, počasni predsjednik Hrvatske državne samouprave.

Podijeli ovaj članak
Skip to content