Kardinal Puljić posjetio Središnji državni ured za Hrvate izvan RH

2 min čitanja

Tijekom susreta razgovarali su o aktualnoj situaciji, o izazovima s kojima se susreću Hrvati u ovoj nadbiskupiji, ali i cijeloj državi te o mogućnostima suradnje na zajedničkim projektima koji će doprinijeti održivom ostanku Hrvata u BiH

 

 

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, sastao se 13.listopada u Zagrebu sa vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem. Tijekom susreta razgovarali su o aktualnoj situaciji, o izazovima s kojima se susreću Hrvati u ovoj nadbiskupiji, ali i cijeloj državi te o mogućnostima suradnje na zajedničkim projektima koji će doprinijeti održivom ostanku Hrvata u BiH.

“Škole, vrtići, centri za mlade, učenički i studentski domovi, domovi za starije i nemoćne, knjižnice i muzeji – samo su dio projekata koje Vrhbosanska nadbiskupija realizira uz potporu Vlade Republike Hrvatske. Svi su ti projekti u službi čovjeka i doprinose unapređenju kvalitete svakodnevnog života. Također, institucije Katoličke crkve, u brojnim područjima života, jedine u BiH pružaju sustavnu potporu pojedinim, osobito osjetljivim i ranjivim skupinama društva – bilo da se radi o teško bolesnim osobama, djeci s poteškoćama u razvoju ili osobama lošijeg imovinskog stanja. Stoga ćemo i u idućem razdoblju podržavati projekte i programe koji su od strateškog značaja za život Hrvata u ovoj zemlji, projekte koji će doprinositi cjelokupnom razvoju i boljitku Bosne i Hercegovine.”, naglasio je državni tajnik Milas. (https://hrvatiizvanrh.gov.hr/)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content