Kamp hrvatskoga jezika i narodopisa u HOŠIG-u

1 min čitanja

Program je bio sastavljen od radionica „Kako se glagoljica pisala guščjim perom“, „Tamburo, sviraj“, „Upoznajte budimpeštanske Hrvate“, učenje hrvatskih pjesama , ples, obilazak škole itd., a tu su bili i posjeti znamenitostima Budimpešte

 

Prošli se tjedan u HOŠIG-u održavao Kamp hrvatskog jezika i narodopisa. Organizatorica je voditeljica hrvatskog đačkog doma Estera Daražac-Bakóczi. Oko 12 nastavnika bilo je zaduženo za različite programe, a 8 učenica su bile polaznice kampa.

„Ove godine su nam programi prvenstveno vezani za jezična zanimanja, narodopis, književnost, a posebnu smo pažnju obratili folkloru i programu folklora. Cilj nam je prije svega da polaznici kampa upoznaju našu ustanovu, tako što ovaj je kamp promidžbeni“ – rekla nam je organizatorica Estera Daražac-Bakóczi.

Program je bio sastavljen od radionica „Kako se glagoljica pisala guščjim perom“, „Tamburo, sviraj“, „Upoznajte budimpeštanske Hrvate“, učenje hrvatskih pjesama , ples, obilazak škole itd., a tu su bili  i posjeti znamenitostima Budimpešte: Etnografskom muzeju, Budimskoj tvrđavi, Matijinoj katedrali, Kuli, Margitinom otoku, kao i cjelodnevni izlet u Börzsöny (Királyrét). Kamp se odvijao zahvaljujući potpori Hrvatskih samouprava: Staroga Budima-Bekašmeđera, VII., XV. i XIX. okruga.

Neda Maretić / Hrvatski glasnik / MCC

Foto https://www.facebook.com/Hrvatskiglasnik/

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content