Jubilarna Večernjakova domovnica

1 min čitanja

Deseti izbor sa svečanom dodjelom nagrada najpopularnijim hrvatskim iseljenicima u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla bit će u ožujku u Bad Homburgu. Kao i prethodne tri godine, i ovogodišnji izbor održava se pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Nakon objave liste od 80 nominiranih kandidata u izboru najpopularnijih hrvatskih iseljenika za Večernjakovu domovnicu 2016., na adresu dopisništva Večernjeg lista u Dreieichu kod Frankfurta počeli su stizati kuponi s imenima kandidata. Glasa se isključivo na originalnim kuponima iz Večernjeg lista.
Finalna večer Večernjakova izbora održat će se u subotu, 5. ožujka u Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu kod Frankfurta na Majni. Bit će to deseti, jubilarni izbor sa svečanom dodjelom nagrada najpopularnijim hrvatskim iseljenicima u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla, a prema izboru čitatelja Večernjeg lista i stručnog ocjenjivačkog suda. Kao i prethodne tri godine, i ovogodišnji izbor održava se pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Partneri izbora su prijateljski gradovi Bad Homburg i Dubrovnik. Skup je to koji na jednom mjestu okuplja najveći broj predstavnika najuspješnijih i najaktivnijih hrvatskih iseljeničkih klubova, udruga i zajednica iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Francuske, Belgije, …. pa i nekih prekooceanskih zemalja.
(Fenix Magazin)

Podijeli ovaj članak
Skip to content