Jadran – boje izvornosti u Bruxellesu

2 min čitanja

Konferencija i izložba s degustacijom tradicionalnih hrvatskih proizvoda održat će se u Europskom parlamentu 3. i 4. ožujka. Izložba sadrži 23 fotografije s motivima Jadranske Hrvatske autora Ive Pervana, otvorit će ju Hannes Swoboda

Jadran – boje izvornosti – projekt je Ureda zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule, zamišljen kao konferencija i izložba s degustacijom tradicionalnih hrvatskih proizvoda, koji će se održati u Europskom parlamentu 3. i 4. ožujka 2014. u Bruxellesu.
Projekt okuplja 15-ak hrvatskih proizvođača od Dubrovnika do Zadra, koji će izložiti hrvatske autohtone proizvode: vino, maslinovo ulje, pršut, sir, sol, slastice i riblje prerađevine na degustaciju ali i informirati se o mogućnostima zaštite svojih proizvoda pri EU, kao i učinkovitom povlačenju sredstava iz fondova za ruralni razvoj.
Konferencija koja se održava 3. ožujka će uz proizvođače okupiti i niz stručnjaka, kao što su primjerice profesorica Marina Krvavica, voditeljica projekta zaštite dalmatinske janjetine s kninskog Veleučilišta.
Program će kulminirati velikom izložbom 23 fotografije s motivima Jadranske Hrvatske autora Ive Pervana, na kojoj će uvodni govor održati organizator zastupnik Tonino Picula, a otvorit će ju Hannes Swoboda, predsjednik Saveza socijalista i demokrata. Izložba se održava 4. ožujka, a na njoj će nastupiti i klapa “Adriaticum” iz Šibenika.
(Večernji list)

Podijeli ovaj članak
Skip to content